Verhuren

Uw woning verhuren?

Home to rent is dé makelaar in de verhuur van woningen in (de omgeving van) Amsterdam en Utrecht. Wij hebben reeds 15 jaar ervaring in het persoonlijk begeleiden van het verhuren van uw woning. Home to rent verhuurt alle type woningen; (on)gemeubileerd en gestoffeerd in verschillende prijsklassen voor korte of lange termijn.

Voor referenties van verhuurders en huurders kunt u hier kijken.

Hieronder ziet u een overzicht met 7 stappen voor het verhuren van uw woning bij Home to rent:

  1. Vrijblijvende afspraak met een makelaar van Home to rent
  2. Opname van de woning
  3. Online plaatsen van de woning
  4. Bezichtigingen potentiële huurder(s)
  5. Huurovereenkomst opstellen en ondertekenen
  6. Inspecteren en de sleuteloverdracht
  7. Extra diensten

1.Vrijblijvende afspraak met een makelaar van Home to rent
Wanneer u geïnteresseerd bent om uw woning via Home to rent te verhuren neemt u dan contact met ons op. Een makelaar van Home to rent komt vrijblijvend bij u langs om de verhuurmogelijkheden van uw woning te bespreken.

2.Opname van de woning
Bij de opname van uw woning zal een makelaar van Home to rent de gegevens met betrekking tot de verhuur van de woning met u doornemen. Verder worden er op verzoek foto’s (i.o. door een fotograaf) gemaakt van de woning die op diverse websites geplaatst zullen worden. Na de opname van de woning maken wij een tekst op en zal de woning zo snel mogelijk online worden geplaatst.

3.Online plaatsen van de woning
Zodra Home to rent beschikt over de benodigde gegevens van de woning, zal deze worden geplaatst op diverse online portalen waaronder Funda.nl , Pararius.nl , Hometorent.nl en de social media kanalen van Home to rent.

4.Bezichtigingen potentiële huurder(s)
Een makelaar van Home to rent zal de woning gaan bezichtigen met een aantal potentiële huurders. Wanneer een potentiële huurder de woning daadwerkelijk wil gaan huren zal deze op verzoek worden voorgesteld aan de verhuurder. Door middel van een uitgebreid screeningsproces zal Home to rent een geschikte huurder selecteren. U als verhuurder bepaalt de uiteindelijke gunning van de woning.

5.Huurovereenkomst opstellen en ondertekenen
Zodra er een nieuwe huurder is geselecteerd zal de huurovereenkomst worden opgesteld door Home to rent. Voordat deze naar de nieuwe huurder wordt gestuurd zal deze eerst in concept naar u als verhuurder worden gestuurd. Na akkoord door huurder en verhuurder draagt Home to rent zorg voor ondertekening van alle benodigde documenten. Daarnaast incasseert Home to rent de eerste betaling van huur en borg voor de verhuurder.

6.Inspecteren en de sleuteloverdracht
Wanneer de huurovereenkomst door beide partijen is ondertekend zal Home to rent zorg dragen voor de sleuteloverdracht/inspectie van de woning. Tijdens de sleuteloverdracht zal ook de woning geïnspecteerd worden aan de hand van een uitgebreid inspectierapport en/of inventarislijst. Tevens zal er een fotoreportage worden gemaakt van de oplevering van de woning ter aanvulling van het inspectierapport. Binnen twee weken na oplevering van de woning ontvangen zowel huurder als verhuurder een e-mail met daarin de door u getekende documenten evenals de foto’s.

7.Extra diensten
Tijdens de verhuurperiode kan Home to rent u extra diensten aanbieden zoals; administratief beheer, verhuurstyling, interieuradvies, schoonmaakservice, schilder en kluswerkzaamheden.

Home to rent werkt samen met groot aantal gerenommeerde multinationals waaronder Rabobank, Akzo Nobel, TNO, Nike, ABN AMRO, Unit 4 en NRG Value voor het vinden van (tijdelijke) woonruimte voor expats.

Wij komen graag naar u toe om de verhuurmogelijkheden van uw woning te bespreken. Bel ons voor een afspraak!

Voor meer informatie en onze tarieven kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contact formulier, wij nemen dan contact met u op.