Zoekopdracht

Een woning vinden door middel van een zoekopdracht bij Home to rent
Op basis van uw woonwensen zullen wij op zoek gaan naar een voor u geschikte woonruimte. Wij horen vaak eerder dan de markt over het beschikbaar komen van nieuwe woningen.

Bij het plaatsen van een zoekopdracht betaalt u een eenmalige vergoeding/courtage aan Home to rent.

Hieronder ziet u een overzicht met 4 stappen voor het vinden van geschikte woonruimte door het plaatsen van een zoekopdracht bij Home to rent:

  1. Zoekopdracht plaatsen
  2. Bezichtigingen met een makelaar van Home to rent
  3. Huurovereenkomst ondertekenen
  4. Inspecteren en sleuteloverdracht

1.Zoekopdracht plaatsen
U kunt een zoekopdracht plaatsen bij Home to rent door contact op te nemen met ons of een e-mail te sturen naar: utrecht@hometorent.nl voor zoekopdrachten in Utrecht en Amsterdam en omgeving. Wij zullen u vervolgens een opdracht tot dienstverlening (OTD) toesturen waarin u Home to rent opdracht geeft voor het zoeken en vinden van een geschikte woning. In een persoonlijk gesprek zullen wij het woonwensenformulier met u doornemen. Vervolgens gaan wij voor u op zoek. U betaalt € 350,- exclusief 21% btw opstartkosten bij het plaatsen van een zoekopdracht. Wanneer er uiteindelijk een huurovereenkomst tot stand komt via Home to rent, worden de opstartkosten in mindering gebracht op de overeengekomen vergoeding die is vastgesteld in de Opdracht tot dienstverlening (OTD).

2.Bezichtigingen met makelaar van Home to rent
Zodra Home to rent een aantal geschikte woningen heeft gevonden die aan uw woonwensen voldoen zullen wij in overleg met u bezichtigingen plannen. Indien mogelijk zullen wij op één dag meerdere woningen samen met u gaan bezichtigen.

3.Huurovereenkomst ondertekenen
Home to rent begeleidt u in de onderhandeling met de verhuurder/(verhuur)makelaar over de juiste prijs, de ingangsdatum, de opzegtermijn, de eventueel aanwezige inventaris/stoffering en de voorwaarden. Daarnaast ondersteunen/adviseren wij u in de door de verhuurder/(verhuur)makelaar opgestelde huurovereenkomst. Na akkoord van de huurovereenkomst door huurder en verhuurder draagt Home to rent zorg voor ondertekening van alle benodigde documenten.

4.Sleuteloverdracht
Wanneer de huurovereenkomst door beide partijen is goedgekeurd en ondertekend zal de inspectie/ sleuteloverdracht op afspraak plaatsvinden bij de woning. Bij de sleuteloverdracht zal een makelaar van Home to rent aanwezig zijn. Tijdens de sleuteloverdracht zal de woning geïnspecteerd worden aan de hand van een inspectierapport en/of inventarislijst. Tevens zal er een fotoreportage worden gemaakt van de oplevering van de woning ter aanvulling van het inspectierapport.

Voor meer informatie over het plaatsen van een zoekopdracht kunt u contact opnemen met ons of u kunt onderstaand formulier invullen dan nemen wij contact met u op.